Ultimele stiri

PREMIERĂ la Timișoara! Universitatea Politehnica este prima din țară care are un imn personalizat AUDIO

universitatea politehnica timisoara

Universitatea Politehnica din Timișoara are, începând de astăzi, un imn oficial. Astfel, orașul de pe Bega bifează o nouă premieră națională, și asta pentru că Politehnica este prima universitate din România care are un imn personalizat.

Versurile imnului sunt compuse de către Marian Odangiu, iar muzica de către Ilie Stepan, cântecul fiind intonat la toate evenimentele organizate de Universitatea Politehnica, începând din această săptămână. “Sus, tot mai sus, Politehnica, / Sus, mai sus, cu tine e țara/ Sus, tot mai sus, știința, tehnica, / Sus, tot mai sus Politehnica! Timișoara”, așa sună refrenul imnului universității de stat timișorene, care a fost special scris de către cei doi artiști.

“Probabil mulți se întreabă ce legătură are Universitatea Politehnica cu muzica. Răspunsul e că multe. Unul dintre motive ar fi acela că toate marile formații muzicale importante din Timișoara au avut în componență un politehnist”, a spus, astăzi, Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica.

La instituția de învățământ superior din Timișoara au loc, în această perioadă, destul de multe evenimente, și asta pentru că Universitatea Politehnica se pregătește intens pentru a marca 100 de ani de la înființare.

Compozitorul Ilie Stepan a ținut să precizeze că i-a luat o perioadă mai lungă de timp să compună acest imn, dar în final este mulțumit de ce a ieșit. “Am încercat să îmbinăm tradiția cu partea academică și cu tinerețea studentului și ambiția de a reuși în viață. De aceea am și introdus elemente moderne în melodie”, a explicat Ilie Stepan.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*