Ultimele stiri

Premieră medicală la Arad: primul pacient tratat prin angioplastie coronariană primară

medici

Premieră medicală pentru județul Arad. O angioplastie coronariană primară a fost efectuată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pentru tratarea unui bolnav diagnosticat cu infarct miocardic acut inferior.

Procedura intervențională de lărgire a unei artere coronare a fost facută după ce un bărbat de 47 de ani a ajuns joi dimineață la secția urgențe, unde a fost diagnosticat cu infarct miocardic acut inferior. Medicul cardiolog de gardă a luat imediat legătura cu coordonatorul Centrului de Intervenții Cardiovasculare ‘Cardiolife’ care a fost inaugurat de curând în cadrul SCJU Arad, în baza parteneriatului inițiat de Consiliul Județean Arad în urmă cu un an și jumătate.

“Având în vedere situația de mare risc pentru pacient, s-a luat imediat decizia de a trata pacientul la Arad prin angioplastie coronariană primară, procedura recomandată de Ghidul de diagnostic și tratament în infarct miocardic acut al Societății Europene de Cardiologie. Pacientul a fost pregătit imediat pentru intervenție, la circa o oră după internare începând coronarografia. Aceasta a documentat ocluzia acută a uneia din arterele mari ale inimii, motiv pentru care s-a trecut imediat la procedura de dezobstrucție și de implant de stent, operațiune finalizată cu succes. Practic, în 70 de minute de la prezentarea la SCJU Arad, pacientul avea deja rezolvata ocluzia arteriala care a produs infarctul, respectându-se și standardul de calitate recomandat de Societatea Europeană de Cardiologie, care prevede maxim 90 de minute de la intrarea pe ușa spitalului și până la rezolvarea arterei”, a declarat dr Cristian Dina, chirurg interventionist

Potrivit acestuia, starea pacientului s-a ameliorat imediat substanțial, astfel că acesta a putut fi transferat pe secția de Cardiologie a SCJU Arad, arată Agerpres.

 

1 Commentariu pe Premieră medicală la Arad: primul pacient tratat prin angioplastie coronariană primară

  1. Asta e o minune de nedescris in sfarsit in un oras asa mare putem avea disp.coronografia.felicitari la toti care au reusit sa faca sa fie posibil.multe pers au decedat pana ajung la timisoara

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*