Ultimele stiri

Premieră medicală la un spital privat din Timișoara. O femeie a născut, deși a fost diagnosticată cu cancer de col uterin

bebelus

La un spital privat din Timișoara, miercuri, a avut loc prima naștere documentată din vestul țării în cazul unei femei care a suferit un transplant hepatic. Potrivit reprezentanților spitalului, femeia a realizat acest transplant în anul 2008 la București, iar medicii i-au recomandat investigații amănunțite în cadrul departamentului de infertilitate al unității medicale private din orașul de pe Bega.

Aici a fost diagnosticată cu cancer de col uterin și a fost tratată cu succes, fapt ce a permis posibilitatea de a rămâne însărcinată pe cale naturală. Pacienta a născut la termen un băiețel cu greutatea de 3.100 g.

“Vorbim despre o premieră în mediul medical din vestul țării și despre o intervenție rară la nivel național. Acesta este al treilea caz documentat în România, precum și unul extrem de rar întâlnit la nivel mondial, care stă mărturie faptului că un transplant făcut la timp oferă nu doar o viață, ci două”, a explicat doctorul Bogdan Cioata, directorul medical al spitalului privat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*