Ultimele stiri

PREMIERĂ MEDICALĂ naţională la Timişoara: Spitalul de Copii are un aparat unic care analizează compoziţia corporală la prichindei. Cât de util este

analizator compozitie corporala

Micuţii prea slabi, prea graşi sau care suferă de boli cronice sunt mai bine trataţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Cea mai mare unitate medicală pentru copii din vestul ţării are, din această lună, un nou echipament de ultimp generaţie, care analizează compoziţia corporală a prichindeilor care au cel puţin vârsta de trei ani.

Potrivit medicilor timişoreni, cu ajutorul acestei analize pot fi prevenite boli din cele mai severe, precum accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic,. şi nu numai.

„În spitalele din România nu mai există un asemenea aparat de determinare a compoziţiei corporale la copil. Începând cu vârsta de trei ani, putem determina orice variaţie în compoziţia corporală a copilului. Copilul slab, copilul gras, copilul cu boli cronice care are o modificare de compoziţie corporală o putem surprinde în perioadă rapidă şi o putem sancţiona dietetic, terapeutic, kinetic. Practic, noi putem la vârsta copilăriei să surprindem aceste modificări de compoziţie corporală şi ca atare să le sancţionăm încât la vârsta de adult copilul să nu meargă cu o compoziţie corporală modificată, care este temelia bolilor cronice de adult, infarct miocardic, accident vascular cerebral, bolile care fac ravagii la ora actuală în lume”, a declarat, astăzi, medicul Otilia Mărginean, şeful Clinicii 1 Pediatrie din cadrul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Aparatul medical a fost donat unităţii medicale de Clubul Lions Timişoara, care a strâns 8.000 de euro necesari achiziţionării echipamentului, după ce a iniţiat, anul trecut, o campanie de strângere de fonduri. Aproximativ 3.000 de micuţi din vestul ţării, şi nu numai, vor beneficia de aparatul de analiză a compoziţiei corporale.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*