Ultimele stiri

Premieră mondială: Primele persoane condamnate pentru trafic ilegal cu câini de rasă

trafic cu animale

Tribunalul din Viena a condamnat la închisoare un cuplu din Austria acuzat de trafic ilegal cu câini de rasă. Evenimentul reprezintă o premieră, cei doi devenind primele persoane condamnate pentru trafic ilegal cu animale. Ambii infractori au fost condamnați la 2 ani de închisoare, dintre care 8 luni fără posibilitatea eliberării pe cauțiune.

Asociația pentru protecția animalelor, VIER PFOTEN consideră această premieră un eveniment de mare importanță pentru mișcarea de protecție a animalelor la nivel mondial.

”Suntem foarte bucuroși de faptul că tribunalul a luat în considerare nu doar frauda comisă, ci și abuzul asupra animalelor”, declară Gabriel Păun, director de campanii la VIER PFOTEN.

Pe baza informațiilor primite, poliția a putut deschide un dosar de urmărire penală împotriva celor doi traficanți, la finele anului 2012. Cuplul obișnuia să vândă pui cu o vârstă foarte fragedă, proveniți din Slovacia, care aveau certificate de vaccinare false. Toate animalele erau bolnave, iar o parte dintre ele au și murit din cauza condiţiilor în care au fost ţinute şi transportate.

Un caz similar s-a întâmplat anul trecut, în Luxemburg. Atunci, însă, cetățeanul respectiv a fost acuzat doar de comerț ilegal, nu și de abuz asupra animalelor. Ani la rândul, bărbatul a adus pui de căței foarte mici din Cehia și i-a vândut cu documente false în Luxemburg.

România este, alături de Ungaria, Cehia, Polonia şi Slovacia, una dintre ţările furnizoare pentru reţelele ilegale de trafic cu câini de rasă. În toate aceste ţări, puii sunt vânduţi la preţuri mai mici, iar documentele de identificare sau vaccinare sunt ori false, ori nu există deloc.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*