Ultimele stiri

Premieră naţională la Timişoara. Iluminatul public din Parcul Copiilor va putea fi controlat de pe laptop sau smartphone

Iluminat Stradal

Primăria Timişoara a anunţat luni o premieră naţională în ceea ce priveşte tehnicile iluminatului stradal. Viceprimarul Dan Diaconu a declarat că în Parcul Copiilor va fi testată, pentru prima oară, o tehnologie prin care se doreşte eficientizarea energetică.

Astfel, conform declaraţiilor viceprimarului, în Parcul Copiilor se va testa o tehnică prin care iluminatul stradal va fi controlat prin wireless. În momentul de faţă, în acest parc, se foloseşte iluminatul cu lămpi clasice. Acestea sunt mai greu de controlat şi nu pot fi decât pornite sau stinse. Noua tehnologie implică un control mult mai amănunţit asupra iluminatului. Această tehnică asigură reducerea consumului de curent şi prin implementarea ei „se reduce intervenţia factorului uman”.

Viceprimarul a afirmat că noua tehnică va fi testată pe 50 de stâlpi de iluminat, respectiv 30% din stâlpii de iluminat din parc. Primăria Timişoara speră să reducă astfel consumul electric cu 35%.

Sistemul va fi implementat de o firmă din Olanda, iar pentru cei 50 de stâlpi, pe becurile cărora vor fi amplasate radare speciale, se va plăti 83.000 de lei. Astfel, pentru a controla intensitatea iluminatului sau câte becuri sunt aprinse nu e nevoie decât de un laptop sau de un smartphone.

Acest sistem va fi pus în funcţiune pentru prima oară în această seară, iar dacă, în timp, se demonstrează că această variantă este una folositoare, se doreşte extinderea noului tip de iluminat în întreg Parcul Copiilor.

Tehnologia poate fi extinsă în aşa fel încât să fie amplasaţi senzori de mişcare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*