Ultimele stiri

PREMIERĂ! Universitatea de Vest din Timișoara, singura din România care are un reprezentant la Bruxelles. Ce rol are

uvt

În premieră pentru România, Universitatea de Vest din Timișoara are, din această primăvară, birou de prezentare în inima Europei. Universitatea este, astfel, reprezentată în permanență la Parlamentul European de către o doctorandă, Emanuela Gârboni.

„Ne-am dorit să avem la Bruxelles un reprezentant, în Parlamentul European, în toate acțiunile care se vor derula pe domeniile educație și cercetare. Ne dorim o apropiere de organismele de finanțare, o vizibilitate mai mare a Universității de Vest din Timișoara la acțiuni, identificarea unor potențiali parteneri pentru intrarea în consorții universitare”, a declarat, astăzi, rectorul Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest din Timișoara va avea un reprezentant permanent la Bruxelles cu sprijinul europarlamentarului Cristian Bușoi, care va asigura un punct de lucru pentru doctoranda Emanuela Gârboni. „Este un pas important și roadele acestei inițiative se vor vedea într-un timp foarte scurt. În Parlamentul European există multe inițiative legate de educație și multe oportunități. Există parteneriate mai puțin cunoscute publicului larg, iar acest reprezentant al UVT la Bruxelles le poate identifica și folosi în interesul universității, dar și al altor instituții din vestul țării”, a precizat Cristian Bușoi.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*