Ultimele stiri

Premierul Ponta a inaugurat în cârje AUTOSTRADA care leagă România de Ungaria FOTO

victor ponta autostrada

Lotul II al autostrăzii Arad-Nădlac, cuprins între Pecica şi Arad, ce leagă România de Ungaria, a fost inaugurat, astăzi, în prezenţa premierului Victor Ponta, care a venit la eveniment în cârje. Lucrările la acest lot au început în urmă cu patru ani. Astfel, A1 va face legătura direct cu autostrada M43 din Ungaria.

Tot astăzi a avut loc şi deschiderea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, panglica inaugurală fiind tăiată de Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, şi Semjen Zsolt, vicepremier al guvernului maghiar.

„De azi, prima dată în istoria noastră, suntem şi noi conectaţi prin autostradă de Uniunea Europeană. Vreau să rămânem, acest guvern, nu doar cu faptul că am dat pensii, salarii, că am scăzut TVA-ul, ci că, în sfârşit, după 25 de ani, se fac lucruri concrete pentru infrastructura din România”, a declarat premierul Victor Ponta.

Astăzi, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri, între punctul de control Nădlac şi fâşia de frontieră, a fost format un culoar mărginit de zeci de poliţişti de frontieră, care au avut în mâini steagul României. Prin culoarul format a trecut coloana oficială a premierului Victor Ponta.

Noul punct de frontieră se află la aproximativ zece kilometri de Vama Nădlac, pe teritoriul României. Acesta are 20 de benzi de circulaţie câte zece pe fiecare sens, cu câte zece cabine duble. La cabinele de control au fost instalate camere care identifică automat numerele de înmatriculare ale maşinilor, iar programele informatice afişează dacă maşinile sunt furate sau dacă au vigneta plătită.

Foto: Constantin Duma

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*