Ultimele stiri

Premierul Ponta efectuează joi o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev

Premierul Victor Ponta efectuează joi o vizită de lucru în Ucraina, în cursul căreia va avea întrevederi cu omologul său Arseni Iațeniuk și cu președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Alături de prim ministrul român, la Kiev se va afla și omologul său moldovean Iurie Leancă, dar și șeful diplomației române Titus Corlățean.

„Mâine voi fi la Kiev, într-o întâlnire nu doar cu primul-ministru și cu președintele Ucrainei, dar într-o întâlnire trilaterală împreună cu prim-ministrul Moldovei. Va fi o primă întâlnire de acest fel — Moldova, Ucraina, România”, a anunțat Ponta la începutul ședinței de guvern de miercuri.

Premierul a adăugat că în cadrul vizitei va afirma ‘încă o dată rolul pe care România trebuie să-l joace, de țară membră a Uniunii Europene, NATO și de țară stabilă în regiune, țară care susține în mod real și concret eforturile Moldovei, ale Ucrainei de dezvoltare democratică și de integrare europeană’.

Un subiect care ar putea fi abordat în cursul vizitei este acordul de privind micul trafic de frontieră dintre cele două țări, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*