Ultimele stiri

Premierul Victor Ponta, alături de Universitatea de Vest la sărbătorirea celor 70 de ani de la înființare

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara sărbătorește în acest an 70 de ani de la înființare. Motiv pentru care, la sfârșitul lunii mai, vor avea loc mai multe evenimente pentru a marca această performanță.

Nu vor lipsi de la manifestări nici premierul României, Victor Ponta, , Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale și Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică. Aceștia vor lua parte și la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest lui Mihai Tănăsescu, vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiții.

“Vom lansa și albumul «Proiectul 5060: Universitatea de Vest din Timișoara» în care vom încerca să scoatem în evidență clădirea UVT, puțini știu că aceasta este un monument istoric realizat de arhitectul Hans Fackermann. Sunt părți din clădirea UVT considerate monumente, așa cum este fațada, puncte care nu au fost atât de mult puse în valoare”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Manifestările vor avea loc în perioada 19 – 24 mai.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*