Ultimele stiri

Premierul Victor Ponta: În acest moment, în România NU există Opoziţie. Relaţia mea cu preşedintele Iohannis este foarte bună

Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu pentru agenţia de stat Agerpre că, în prezent, nu există Opoziţie, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu se va implica în formarea unei alte majorităţi parlamentare.

După trei ani de la preluarea guvernării, Victor Ponta susţine că în acest moment nu există Opoziţie şi că nu se teme de introducerea unei moţiuni de cenzură deoarece Guvernul are o majoritate stabilă în Parlament.
„Realitatea este următoarea: în acest moment, şi o spun cu toată răspunderea şi nu ştiu dacă se supără sau nu colegii mei, nu există Opoziţie. Prin Opoziţie eu înţeleg o alternativă. Există Opoziţie în sensul că cineva ne ceartă tot timpul, dar nu există o alternativă. Există, e bun sau e rău, Guvernul Ponta, în partea cealaltă nu există nimic”, a declarat într-un interviu pentru Agerpres Ponta.
Premierul a vorbit şi despre relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că s-a intrat într-o stare de normalitate şi că, chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord, pot găsi lucrurile comune fără să-şi dea în cap.
”În repetate rânduri, domnul Iohannis a anunţat foarte clar un lucru care, de fapt, e în fişa postului, în Constituţie. A spus foarte clar: ‘Eu nu mă ocup de făcut majorităţi, eu nu mă ocup de negocieri între partide. Dacă există o altă majoritate, sigur, o să numesc prim-ministrul’. Deci, am toate motivele, până astăzi, din ce am văzut în aceste, iată, sunt cinci luni de mandat, să cred că domnul Iohannis îşi va respecta fişa postului constituţional şi atribuţiile”, a spus premierul.
Victor Ponta a definit relaţia sa cu preşedintele Iohannis ca fiind una ”foarte bună”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*