Ultimele stiri

Premiu important la Universitatea de Vest din Timișoara. Cum contribuie la procesele de creștere a cristalelor

universitatea de vest

Premiu important la Universitatea de Vest din Timișoara pentru contribuții în procesele de creștere a cristalelor. Cercetătorul Daniel Vizman, de la Facultatea de Fizică, a fost premiat de către Academia Română pentru grupul de lucrări „Modelarea proceselor de creștere a cristalelor” publicate, în 2012, în revistele „Journal of Crystal Growth” și „Crystal Growth and Design”. Profesorul de la universitatea timișoreană a fost distins cu premiul “Constantin Miculescu” al Academiei, secția Științe Fizice.

Cele două articole publicate fac parte dintr-o serie de articole dedicate studiului influenței parametrilor de creștere asupra curgerii topiturii și a formei interfeței de cristalizare. Pe această linie, în anul 2013 au mai fost publicate trei articole care propun idei novatoare pentru controlul topiturii bazate pe folosirea câmpurilor magnetice și electrice.

„Dincolo de oferta educațională, performanța unei universități se măsoară prin rezultatele cercetării științifice. Ne bucurăm de oameni excepționali. Domnul Vizman este unul dintre acești specialiști care produc rezultate echivalente cu ale colegilor din centrele universitare consacrate în lume. Mai mult, acești profesioniști lucrează direct cu studenții și îi pregătesc pe măsura lor”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

1 Commentariu pe Premiu important la Universitatea de Vest din Timișoara. Cum contribuie la procesele de creștere a cristalelor

  1. DE ce apare pe primul paragraf „Politehnica”? Este vb de UVt in articol

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*