Ultimele stiri

Preoții din satele din județul Timiș, pe post de dascăli. Cum vor să-i ajute pe micuții care sunt pe punctul să abandoneze școala

elev

Zeci de preoți din satele din județul Timiș le sar în ajutor elevilor care provin din familii sărace, ce sunt pe punctul să abandoneze școala. Astfel, timp de un an, în fiecare duminică, peste 600 de elevi din vestul țării vor fi implicați în programul „Școala de duminică”, în cadrul căruia preoții îi vor ajuta să-și facă temele, dar le vor vorbi și despre Dumnezeu și religie.

Mai mult, elevii vor merge în tabere de vacanță gratuit, vor participa la concursuri și pot fi înscriși într-un program „Școala după școală”. Totul are loc prin intermediul proiectului „Alege Școala”, inițiat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România. Proiectul este finanțat cu bani de la Uniunea Europeană și beneficiază de o finanțare nerambursabilă de peste șase milioane de euro și se derulează la nivel național, pentru cel de-al treilea an.

“Proiectul are o dublă finalitate: prevenirea și reducerea ratei abandonului școlar și catehizarea copiilor și a tinerilor. Proiectul se adresează copiilor cu risc de abandon școlar și celor care au părăsit deja școala și trebuie reintegrați. În edițiile precedente, 10.000 de elevi au mers în tabere de vară gratuit, elevi cu situații materiale precare”, a explicat Constantin Naclad, manager de proiect.

“În România, rata abandonului școlar este de 10 %, 80 % dintre elevii care abandonează școala sunt din mediul rural. De cele mai multe ori, școala este abandonată la schimbul de cicluri, adică la terminarea ciclului primar sau gimnazial. Marea majoritate a copiilor care renunță să mai meargă la școală provin din familii monoparentale, au părinți care nu lucrează sau sunt plecați la muncă în străinătate”, a declarat Mădălina Dicu, din partea Fundației World Vision România.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*