Ultimele stiri

Preoții i-ar fi BLESTEMAT pe muncitorii care lucrează la grădinița ce va fi ridicată pe un teren revendicat de Episcopia Romano-Catolică! De ce se vor alege cu o plângere penală

constructim

Constructim Imobiliare, firma care dorește să construiască o grădiniță privată pe un teren aflat pe Calea Aradului, revendicat de Episcopia Romano-Catolică din anul 2005, va depune o plângere penală împotriva reprezentanților episcopiei pentru calomnie și acuze mincinoase. “Considerăm că aceste demersuri calomnioase au ca scop influențare justiției și a activității autorităților locale fără a avea însă nicio bază legală. Înainte de a cere respect din partea tuturor celorlalte părți, aceștia sunt datori să respecte proprietatea și legea”, transmite firma de avocatură care reprezintă Constructim.

Potrivit avocaților, terenul de pe strada Aurora, nr. 6, pe care episcopia îl revendică, ar fi fost achiziționat de către Constructim în urma celei de-a treia licitații publice din anul 2013, organizată de ANAF. Timp de peste 16 luni, nu s-ar fi prezentat nimeni la licitație și nici nu a fost contestat vreun act procedural. “Față de afirmația că nu au fost anuntați (Episcopia) se poate constata cu usurință faptul că nu trebuia să fie anuntați pentru că nu figurau cu nici un fel de drept, sarcină, mențiune de litigiu sau altă mențiune în cartea funciară”, precizează avocații care reprezintă firma Constructim.

De asemenea, avocații atrag atenția că clientul lor ar fi plătit impozitele către stat pe ultimii cinci ani, dar acestea nu ar mai fi fost achitate de 15 ani, dar obligațiile mai vechi de cinci ani au fost prescrise. Acesta fiind un semn că Episcopia Romano-Catolică nu a fost interesată de acest teren, crede firma de avocatură. “Pentru acest teren nu s-a solicitat înscrierea în Cartea Funciară a oricaror sarcini, litigii, drepturi sau pretenții astfel încât toată lumea să ia cunoștință despre acestea. Faptul că nu a solicitat aceste înscrieri fac Episcopia – și mai ales avocații acesteia – singurii și adevaratii culpabili pentru tot ce încearcă acum să „mute” în sarcina tuturor celorlale părți”, acuză reprezentanții Constructim.

Mai mult avocații au ținut să precizeze că autorizația de construcție a fost obținută legal de la Primăria Timișoara, în baza unor documente legale. Constructim acuză Episcopia Romano-Catolică de faptul că se folosește de toate mijloacele, unele chiar “neortodoxe pentru a hărțui și a aduce prejudicii inclusiv de imagine proprietarului actual prin verificări succesive, ca urmare a reclamațiilor nejustificate și inventate, plângere penală pentru violare de domiciliu, amenințări cu blesteme ale preoților de care se plâng muncitorii și paznicii de la fața locului”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*