Ultimele stiri

Presa canadiană: Gabriel Resources va da România în judecată şi va cere despăgubiri de miliarde de dolari

Rosia Montana

Potrivit publicaţiei canadiene The Glode and Mail, compania canadiană Gabriel Resources pregăteşte un caz de arbitraj internaţional împotriva României în care va cere despăgubiri de miliarde de dolari, după ce a încercat fără succes în ultimii ani să dezvolte proiectul minier Roşia Montană.

Gabriel Resources face planuri pentru acest caz, care va fi audiat probabil la Viena în a doua jumătate a acestui an, concomitent cu oprirea activităţilor în România, pentru conservarea rezervelor financiare, scrie publicaţia, fără să citeze sursele informaţiei.

Compania a anunţat că ar putea concedia în mai circa 80% din cei 400 de angajaţi, în prezent aflaţi în şomaj tehnic, dacă proiectul nu avansează.

Gabriel Resources, listată la Toronto dar condusă de la Londra, nu se aşteaptă la progrese semnificative în curând. Camera Deputaţilor din Parlamentul României va vota la 7 mai asupra unei legi care ar acorda statut juridic special proiectului minier, permiţând astfel pornirea acestuia, scrie Mediafax.

1 Commentariu pe Presa canadiană: Gabriel Resources va da România în judecată şi va cere despăgubiri de miliarde de dolari

  1. Alexandra // 1 mai 2014 a 14:26 // Răspunde

    asta sustine presa canadiana, poate inca nu vor face nicio miscare, ceea ce va permite autoritatile romane sa vina, in sfarsit , cu o decizie, sper favorabila mineritului, care are mare potential in Romania

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*