Ultimele stiri

Președintele a decis! Parchetul General va fi sesizat în cazul Cantacuzino

Președintele Traian Băsescu a decis ca raportul despre Institututul Cantacuzino prezentat în ședința CSAT de joi să fie trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În urmă cu o lună, Traian Băsescu îl avertiza pe fostul ministru al Sănătății că în cazul Cantacuzino ar trebui sesizat nu SRI, cum cerea Eugen Nicolăescu, ci Parchetul General.

Scandalul de la Institutul Cantacuzino a pornit de la vaccinul antigripal din această iarnă. Atunci s-a descoperit că vaccinul era toxic. Nimeni nu a fost gasit vinovat pentru aceasta eroare. Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spunea că este posibil ca cineva să fi sabotat producţia şi a cerut public ajutorul SRI.

La Institutul Cantacuzino nu există, se pare, un plan de business clar, bugetat, pentru următorii 5-10 ani, iar personalul angajat pentru producţia vaccinului a început munca foarte târziu şi sub tensiunea incertitudinii păstrării posturilor, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a apreciat că, din cauza managementului defectuos exercitat de conducerile succesive ale Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino”, din cauza nerespectării procedurilor, a controlului defectuos al procesului de producție, dar și a implicării improprii a Ministerului Sănătății, s-au înregistrat, în ultima perioadă, deficienţe care pot genera vulnerabilităţi la adresa stării de sănătate a populaţiei şi că se impune luarea unor măsuri pentru remedierea tuturor acestor deficiențe și pentru prevenirea repetării acestora”, precizează comunicatul Administrației prezidențiale transmis după ședința CSAT, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*