Ultimele stiri

Președintele Comisiei Europene: 160.000 de refugiați, distribuiți în UE. Câți va primi România

Președintele Comisiei Europene a prezentat, astăzi, noua schemă de redistribuire a refugiaților între statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote obligatorii. Jean-Claude Juncker a spus că 160.000 de refugiați vor fi distribuiți, o decizie finală urmând să fie luată în cadrul Consiliului European. Juncker nu a oferit cotele alocate fiecărui stat membru. Potrivit unor surse citate anterior de Reuters, România ar urma să primească peste 6.300 de imigranți.

Claude Juncker a făcut apel la compasiune și a vorbit despre valurile de refugiați de după Al Doilea Război Mondial, dar și despre valurile de migrație din țări precum Scoția sau Irlanda către SUA.
Cum vor fi distribuiți refugiații
Potrivit unor informații scurse în presă anterior, refugiații vor fi distribuiți conform unei formule care se bazează 40% pe produsul intern brut al țărilor, 40% pe numărul de locuitori, 10% pe rata șomajului și 10% pe numărul de refugiați deja aflați în fiecare țară membră înaintea apariției crizei din acest an, potrivit Agerpres.

Berlinul le-a ceruit însă marți partenerilor săi europeni ”să-și deschidă mai larg” porțile pentru zecile de mii de refugiați care intră în Europa. 

”Avem nevoie în final de un sistem deschis de cote pentru repartizarea obligatorie a persoanelor care au un drept de azil”, a declarat cancelarul german Angela Merkel, care a apreciat că plafonarea în avans a numărului de migranți nu are niciun sens.  În opinia sa, propunerea așteptată din partea Comisiei Europene reprezintă doar un prim pas, în pofida reticențelor anumitor state membre. 

România ar urma să primească peste 6.300 de solicitanți de azil în cazul în care noua schemă va fi adoptată de liderii statelor membre ale UE. 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*