Ultimele stiri

Președintele Klaus Iohannis a plecat în vizită în Germania

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, la Salonul oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”, înainte de plecarea în vizită în Germania. Şeful statului a precizat că va discuta la Berlin integrarea României în spaţiul Schengen.

Preşedintele Iohannis a declarat că vizita oficială are loc la invitaţia preşedintelui Joachim Gauck.

”Relaţiile de coperare cu Germania au pentru noi o importanţă strategică, aprofundarea acestei cooperări şi a dialogului cu Berlin, şi extinderea domeniilor de colaborare constituie o prioritate”, a spus şeful statului.

”Vizita oferă prilejul intrării într-o etapă superioară a relaţiilor bilaterale, ce include şi o susţinere reciprocă, pe teme de interes comun, în cadrul Uniunii Europene, în plan regional şi în plan internaţional”, a precizat preşedintele României.

El a continuat: ”Contăm pe sprijinul german pentru integrarea reală şi în profunzime a României în nucleul european, în multe puncte comune care ne unesc. România, ca şi Germania, este un stat cu profil comunitar bine conturat, susţinător al aprofundării integrării europene şi al consolidării Uniunii Europene, ca proiect politic”, a mai afirmat Iohannis.

Şeful statului a menţionat că, în acest context, se va discuta tematica de actualitate de pe agenda europeană.

”Vom aborda, desigur, inclusiv subiectul perspectivei aderării României la spaţiul Schengen. Vom discuta şi pe un plan mai general, cel al nevoii consolidării securităţii Uniunii Europene şi a cetăţenilor săi. Vom discuta cu siguranţă şi despre evoluţiile în materie de securitate de pe continentul nostru şi, sigur, în mod special, despre situaţia din Ucraina”, a spus Klaus Iohannis, despre subiectele din cadrul vizitei oficiale de la Berlin. Mai multe AICI .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*