Ultimele stiri

Președintele PSD Timiș, după ce Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală: „Suntem în momentul în care ne îndreptăm spre situația în care Justiția și politicul se amestecă periculos”

Sorin Grindeanu

Premierul Victor Ponta este urmărit penal de DNA în dosarul Șova, de două zile. După mesajul transmis astăzi de premierul României, Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la această situație, prin intermediul unui comunicat de presă.

Sorin Grindeanu crede că „suntem în momentul în care ne îndreptăm spre situaţia în care Justiţia şi politicul se amestecă periculos. Argumentele aduse de Victor Ponta fac lumină pe situaţia politică în care se află astăzi România. Democraţia trebuie susţinută şi respectată, iar baza oricărei democraţii este dată de vot. Dacă astăzi nu sprijinim şi ne asigurăm că drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt apărate, atunci asistăm la un risc pentru întregul sistem democratic pe care am încercat cu toţii să îl consolidăm în ultimii 25 de ani”.

Președintele PSD Timiș mai consideră că „nu este deloc în regulă să soliciţi demisia unui om politic, în contextul în care acest lider politic nu a fost întrebat de cei care îl acuză care este poziţia sa faţă de acuzele care i se aduc. Dacă cineva l-ar fi întrebat pe Victor Ponta orice înainte să demareze această acţiune, nu cred că ar mai fi existat această cerere a urmăririi penale. Victor Ponta a arătat foarte clar astăzi acest lucru. Nimeni nu a întrebat, pentru că pe nimeni nu a interesat care este adevărul din perspectiva şi conform dovezilor deţinute de Victor Ponta. Or asta arată, din păcate, foarte clar că vorbim despre un joc politic fără precedent”.

În final, Sorin Grindeanu precizează faptul că un Guvern nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri. „Orice altă formulă este nedemocratică. Justiţia este justiţie şi trebuie să îşi urmeze cursul, dar politica din România trebuie realizată în şi de către Parlament, respectiv de partide, Guvern şi Preşedintele României”, conchide președintele PSD Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*