Ultimele stiri

Preşedintele PSD Timişoara propune: echipele sportive să fie finanţate doar 30 % din bani publici

sebastian raducanu

Sebastian Răducanu, preşedintele PSD Timişoara, nu este de acord ca echipele sportive din oraş să fie finanţate exclusiv cu bani publici. Acesta propune ca acestea să primească doar 30 % bani publici, iar 70 % să fie finanţate de investitori. Potrivit pesedistului, aceste echipe nu au cum să obţină performanţă dacă sunt finanţate doar din bani publici şi propune ca investitorii care doresc să le finanţeze să beneficieze de mai multe facilităţi din partea autorităţilor locale.

“Cu toţii ştim că dacă, din păcate, nu ar mai fi finanţare din bani publici, sportul ar dispărea. Am mai spus-o şi o repet, nu este normal să finanţăm sportul 100 % din bani publici. În marea majoritate, sportul ar trebui finanţat din bani privaţi. Banii publici alocaţi ar trebui să asigure organizarea competiţiilor, pentru că aceste echipe joacă cu numele Timişoara pe tricou, reprezintă Timişoara în ţară şi în Europa. Trebuie să găsim, pe viitor, o variantă astfel încât să susţinem performanţa sportivă prin bani majoritatea privaţi. Nu putem face performanţă cu bani publici şi se vede, sunt tot felul de sincope”, este de părere Sebastian Răducanu.

Preşedintele PSD Timişoara propune ca investitorii care alocă bani echipelor sportive să plătească taxe mai mici sau să primească mai repede actele administrative de care au nevoie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*