Ultimele stiri

Președintele Traian Băsescu anunță adoptarea unei declarații de către SEECP

Președintele Traian Băsescu a anunțat miercuri adoptarea unei declarații la Summitul șefilor de stat și de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP).

„Summitul de astăzi a fost în sfârșit unul de succes. Am reușit să adoptăm o declarație, ceea ce nu s-a întâmplat la ultimele două summituri, cel care ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut la Ohrid și a fost anulat în ultima clipă și cel de la Belgrad de acum doi ani. Faptul că s-a reușit adoptarea unei declarații revitalizează organizația și face din ea din nou un partener credibil al UE”, a spus șeful statului, la finalul Summitului șefilor de stat și de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), precizează AGERPRES.

Tot în cadrul întâlnirii politice, președintele a subliniat că SEECP are capacitatea de a susține procesul de aderare a membrilor săi la UE și NATO.

Președintele Băsescu a precizat că avantajele pe care cetățenii le simt în primă instanță în ceea ce privește aderarea la UE sunt libera mișcare și utilizarea fondurilor europene, indicând că acestea nu pot fi valorificate consistent dacă nu este vorba de un stat de drept, o economie concurențională și un sistem de achiziții eficient, chestiuni care au fost cuprinse în declarația SEECP, precizează aceeași sursă.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*