Ultimele stiri

Președintele Turciei își scurtează vizita în România, după incidentul armat de la Istambul

Presedinte Turcia

Preşedintele Turciei îşi scurtează vizita în România. Decizia a fost luată după ce azi în sediul partidului de guvernământ de la Istanbul a intrat un bărbat înarmat, iar ieri un procuror a fost luat ostatic şi ucis. Recep Erdogan a declarat, în cadrul conferinţei susţinută la Cotroceni, că Turcia va continua să lupte împotriva terorismului.

Actualizare 14.00. Recep Erdogan a decis să se întoarcă mai devreme în Turcia, după ce astăzi a fost stare de alertă din nou la Istanbul. Un bărbat înarmat a intrat într-unul dintre sediile partidului de guvernământ, partid pe listele căruia a candidat la prezidenţiale Recep Erdogan. Individul a urcat până la ultimul etaj al clădirii, a spart două geamuri şi de acolo a arborat un steag ce semăna cu cel al Turciei. În cele din urma, agresorul a fost prins de poliţişti şi condus la secţie. Iniţial, presa turcă anunţase că e vorba de doi barbaţi înarmaţi. Incidentul are loc la doar o zi după ce un grup de militanţi de stânga a răpit un procuror turc și l-a ucis.
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, a confirmat pentru agenția Mediafax că dineul oficial care era programat pentru ora 19.30, la Palatul Cotroceni, în onoarea preşedintelui Turciei şi a soţiei acestuia, Emine Erdogan, a fost anulat.
Preşedintele Turciei a declarat că procurorul decedat după ce a fost luat ostatic într-o instanţă din Istanbul este un erou şi că lupta împotriva terorismului trebuie să continue într-o manieră hotărâtă. Recep Erdogan a mai spus că procurorul a fost luat ostatic şi „ucis mişeleşte”. „El este un erou”, a mai spus liderul de la Ankara.
Preşedintele Turciei a precizat că procurorul va fi înmormântat în cursul zilei de miercuri, că a transmis condoleanţe familiei acestuia şi că speră ca miercuri seară să-i poată vizita familia. „Lupta noastră împotriva terorismului trebuie să continue într-o manieră hotărâtă”, a declarat el.
La ora 13.50, Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ajuns la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*