Ultimele stiri

Președinții de unități administrative ai PNL nu pot dormi în front! Nu au activitate satisfăcătoare, nu vor fi candidați la alegerie locale din 2016

Așa cum anunța Timișoara Online încă de luni, PNL Timiș se încheagă bine. După ce secretarul general al partidului Marian Vasile a făcut primele precizări în acest sens, iată că și cei doi co-președinți, Dan Popa și Nicolae Robu, au ieșit în față și au discutat pe subiect. Chiar dacă momentan nicio administrație locală nu are, practic, un singur președinte, la 65 dintre ele s-a decis deja trecerea la conducere monocefală, iar la altele 33, unde există orgolii, se încearcă armonizarea.

Mai o săptămână situația va sta așa, iar apoi liderii PNL Timiș speră să poată da undă verde la fuziunea propriu-zisă. Atunci, va avea loc o ceremonie la care vor participa liderii de organizații și se vor semna protocoalele.

„Am reușit să facem câțiva pași înainte. Am stabilit peste 65% din organizații, mai precis 65 de organizații monocefale. Acum încercăm ca la restul de 33 de organizații să negociem corect pentru a stabili un singur președinte în funcție. Sperăm ca de vinerea viitoare să putem da verde la fuziune în tot județul. Nu am fuzionat încă în nicio localitate. Vom avea o mică ceremonie, va fi un moment solemn, se va semna un documet. Vrem ca până vineri să putem să avem un consens pentru cele 33 de localități în care încă nu s-a decis”, a explicat Dan Popa.

Momentan, nu va exista conducere monocefală peste tot. Unele organizații vor rămâne tot cu doi președinți deocamdată, pentru a nu se creea războaie acolo unde deja există orgolii, atrage atenția co-președintele Dan Popa.

„Vor fi localități în care vom păstra conducerea bicefală o perioadă. Nu vrem să creăm un război, și vom alege un președinte puțin mai târziu, un candidat ce va fi cel mai sigur candidatul pentru primăria respectivă”, spune Popa.

Președinții aleși trebuie însă să fie foarte atenți. Locurile pentru candidaturile la primăriile din județ nu sunt bătute în cuie. Președinții nu pot dormi în front căci cei doi co-președinți ai PNL Timiș amenință că dacă nu vor fi candidații cu cele mai mari șanse în sondaje, nu vor putea candida la primăriile din localitățile din care fac parte.

„Am stabilit că vom face audituri periodice. Vom evalua performanțele din teritoriu, în fiecare zonă. Nu vom lăsa lucrurile în free-running. Vom face evaluări, vom fi riguroși și dacă acei oameni nu confirmă, vor fi schimbați”, a adăugat Nicolae Robu.

Deocamdată, ce doi lideri ai PNL Timiș nu au oferit numele celor ce vor prelua filialele locale din județ, dar promit să o facă începând de săptămâna viitoare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*