Ultimele stiri

Presiune scăzută a apei reci în apartamentele cu centrale termice din Timișoara. Care este motivul

fara presiune

Timișorenii se plâng la Aquatim, în ultima perioadă, cu privire la presiunea scăzută a apei reci în apartamentele dotate cu centrale termice. De vină pentru asta, spun reprezentanții Aquatim că sunt instalațiile interioare ale blocurilor vechi, care au fost construite astfel încât să asigure presiunea și debitul de apă necesare pentru consumul standard de apă rece.

„La vremea respectivă, ele nu au fost proiectate să preia și consumul centralelor termice. Instalațiile interioare nefiind dimensionate corespunzător, uneori, nu pot să sigure o presiune și un debit ridicat atât pentru apa rece cât și pentru apa caldă preparată, cu ajutorul centralei termice, tot din apa rece preluată din instalațiile existente. Din această cauză pot să apară perturbări în alimentarea cu apă a întregului ansamblu de locuințe”, transmit reprezentanții societății.

Aquatim le recomandă clienților care intenționează sa-și monteze centrale termice de apartament să realizeze mai întâi verificarea instalațiilor interioare. În plus, în cazul imobilelor construite înainte de anii ’90, la care nu s-au schimbat instalațiile interioare, este posibil să apară colmatări ori fisuri. Acestea, de asemenea, pot influența negativ regimul de presiune și debit din apartament. De aceea, este recomandată verificarea, reproiectarea și înlocuirea acestora în cazul în care este necesar.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*