Ultimele stiri

Prezervative oferite cadou tinerilor care trec în aceste zile prin centrul Timișoarei. Care este motivul FOTO

La Timișoara se desfășoară o campanie inedită al cărei mesaj este transmis prin intermediul artei urbane, și nu numai. HIV Street Art este o campanie de informare care se adresează în special tinerilor, categoria de populație cu risc major de infectare cu HIV, ce are loc pe strada Mărășești între 2 și 5 iulie.

Arta urbană a fost aleasă drept instrument de transmitere a mesajului pentru că, prin imagini vizuale, mesajul este mai accesibil și de impact, arta urbană, sub toate formele ei, de la graffiti, street dance, până la teatrul de stradă identificându-se cu publicul țintă.

HIV STREET ART se adreseazã atât tinerilor expuși la risc – cei care au contacte sexuale neprotejate, au multipli parteneri sexuali, sunt homosexuali, sunt consumatori de droguri injectabile, şi-au făcut tatuaje sau au avut de curând boli cu transmitere sexuală (BTS), cât și tuturor celorlalți tineri care trebuie să ia decizii în cunoștință de cauză.

HIV STREET ART este, de fapt, o POVESTE!  Povestea unei tinere infectate cu HIV! Această poveste este transpusă, cu ajutorul graffiti, pe 5 panouri care ilustrează etapele vieții tinerei, de la comportamentul la risc, testare, aflarea diagnosticului, stigmatizarea și autoizolarea, și până la acceptarea bolii și a tratamentului care o vor duce către o viață normală, cu o familie fericită și cu copii sănătoși.

Tot în cadrul campaniei au distribuit flyere, prezervative tinerilor și au loc  momente scurte de street dance.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*