Ultimele stiri

Prim-ministrul a semnat decizia prin care o numeşte din nou pe Ioana Petrescu în poziţia de consilier

Premierul Victor Ponta a semnat, joi, decizia prin care Ioana Petrescu, fostul ministru al Finanţelor, este numită consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului, informează Mediafax.

Ioana Petrescu anunţase, luni, că va reveni în poziţia de consilier al premierului, funcţie ocupată în perioada septembrie 2013 – martie 2014. Ea a fost numită ministru al Finanţelor în luna martie a acestui an. În noua configuraţie guvernamentală, Darius Vâlcov va prelua portofoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului.

Ioana Petrescu a fost întrebată, pe 1 decembrie, de jurnalişti, după ce a participat la parada militară din Bucureşti, dedicată Zilei Naţionale, dacă îi este teamă că va fi remaniată, ea precizând: „Nu, cu siguranţă nu, eu sunt aici să-mi fac treaba până la capăt”.

Cu un doctorat în Economie la Harvard University, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licenţiată în economie şi matematică. Înainte de reveni în România, Petrescu a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy, informează Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*