Ultimele stiri

Prima clasă din Timişoara în care elevii nu vor mai scrie în caiete, ci doar pe tabletă FOTO

Copiii care învaţă la unul dintre cele mai bune licee din oraşul de pe Bega vor face orele într-un mod interactiv, unic în partea de vest a ţării. Cu sprijinul companiei Samsung, o sală a Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara a fost transformată în clasă “smart”.

30 de tablete de ultimă generaţie au fost donate liceului timişorean, astfel că elevii nu vor mai fi nevoiţi să-şi facă temele pe caiete, ci direct pe gadget-urile moderne. Acest lucru este posibil prin intermediul unui program cu ajutorul căruia profesorii pot să se conecteze pe tabletele copiilor, astfel că răspunsurile acestora sunt afişate pe o tablă electronică cu doar câteva click-uri.

Sala de clasă de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara este prima din oraşul nostru dotată cu astfel de echipamente IT şi cea de-a doua din România. Elevii care învaţă la şcoala timişoreană au participat la o competiţie alături de alte nouă licee de prestigiu din oraş. Aceştia au pregătit un filmuleţ de câteva minute în care au prezentat într-un mod cât mai creativ şi original şcoala la care învaţă.

“Elevii au posibilitatea de a învăţa pe device-urile preferate. Studiile arată că elevii reţin ceea ce li se predă la clasă cu 75 % mai mult dacă profesorii folosesc şi conţinut audio-video. Profesorii se pot conecta la tabletele elevilor, chiar şi de la distanţă, datorită unui sistem Cloud, prin care se pot conecta la conţinutul digital chiar şi alte licee”, a precizat reprezentantul companiei Samsung care a participat la inaugurarea primei clase “smart” din oraşul de pe Bega.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*