Ultimele stiri

Prima ediție a Timotion, un succes. Timișorenii au alergat în scop caritabil, în Parcul Rozelor FOTO

Aproximativ o mie de timișoreni de toate vârstele și-au dat întâlnire, astăzi, în Parcul Rozelor, pentru a participa la prima ediție a evenimentului „Timotion – Timișoara se mișcă”.

Acțiunea reprezintă, de fapt, un eveniment de alergare în masă, în cadrul căruia participanții s-au bucurat de beneficiile mișcării în aer liber. De asemenea, timișorenii care s-au înscris la Timotion au putut contribui la sprijinirea unor proiecte sociale, prin donarea taxei de înscriere către diferite asociații care au propus mai multe proiecte pentru a ajuta comunitatea.

În total, participanții au putut alerga în cadrul a cinci curse. Este vorba despre cursa de începători, cursa pentru părinți cu copii în brațe sau în baby-wrap, cursa destinată persoanelor în scaune cu rotile, cursa Visma, de aproximativ șase kilometri, și cursa semimaratonul, de 21 de kilometri.

La prima cursă, care a început azi dimineață în jurul orei 09.00, a participat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. „Este o idee excelentă, nu pot decât să mă bucur să văd că în Timișoara se aleargă și participă la astfel de evenimente un număr așa de mare de cetățeni. Cred că avem și condiții foarte bune pentru așa ceva, este superb să te plimbi, să alergi în vecinătatea Begăi. Am alergat și eu, dar din păcate nu am reușit să fac toată cursa pentru că am o ruptură de menisc și de ligamente încrucișate la genunchiul drept, am jucat fotbal săptămâni la rând și mi-a cedat genunchiul care era cu probleme. Nu e puțin cât am alergat, am făcut-o ca semnal de apreciere pentru sport și pentru sportivi. Vom face în Timișoara un pol al alergării în România, vom organiza astfel de acțiuni de mult mai mare anvergură”, a spus Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*