Ultimele stiri

Prima seară a Festivalului Plai, un adevărat succes. 3.000 de timișoreni, la concertul Asian Dub Foundation FOTO

festivalul plai

Timișorenii care au participat, aseară, la Festivalul Plai au avut parte concerte, spectacole şi proiecţii de filme. La Casa Filmelor au rulat până târziu în noapte, după concerte, multe delicatese pentru cinefili.

Scena Mare i-a luat pe toţi cu asalt tocmai când le venise cheful de tropăială, și asta a fost numai bine, din moment ce band-ul rezident al acestei ediții e Light in Babylon, o trupă din Turcia mai mult decât potrivită cu spiritul festivalului, urmată de BaLaKo, trupa românească ce tocmai şi-a lansat la PLAI noul album, Colours. Headliner-ul serii, Asian Dub Foundation, a strâns langă scena mai bine de 3.000 de oameni veniţi să se bucure de prima seară de PLAI Festival.

Scena 2, unde Andreea Miltnerova şi a ei Balerină Magnetică au încântat audienţa, îşi aşteaptă şi sâmbătă spectatorii, sub un cort african, să se bucure de Zic-Zac – spectacol dansat şi jucat de Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu şi George Costin.

Programul celei de-a doua zile de PLAI Festival va suferi o mică modificare, anunță organizatorii. Duquende, artistul anunţat de organizatori pentru cel de-al doilea concert al serii de sâmbătă, 13 septembrie, şi-a anunţat imposibilitatea de a fi alături de spectatorii festivalului. „În locul lui va veni Jose Antonio Martin Yanez, Salao, care a lansat recent primul lui album, Jara en el camino, cu versuri proprii şi versuri din colecţia literară Colleccion de Cantes Flamenco aparţinând lui Antonio Machado y Alvarez (Demofilo)”, se arată în acelaşi comunicat de presă.

Salao, cel care va reprezenta flamenco în cadrul PLAI, e un artist în plină ascensiune, descris de publicaţia El Periodico ca fiind „una dintre marile revelaţii ale flamenco-ului din Catalunia, cunoscut pentru creativitatea lui. Cu o personalitate timidă şi discretă, Salao îşi hipnotizeaza audienţa şi criticii prin calitatea muzicii oferite.” Cu participări la festivaluri de world music de anvergură (dintre care amintim WOMEX 2013) şi diverse festivaluri de flamenco, Salao devine un punct de atracţie al concertelor zilei de 13 septembrie la PLAI Festival.

Astfel, programul celei de-a doua zile devine urmatorul: Light in Babylon, Salao si Tito Paris.

Programul scenei principale în următoarele două zile de festival este următorul:

Sâmbătă, 13 septembrie

Light in Babylon (rezident PLAI 2014)

Salao

Tito Paris

Duminică, 14 septembrie

Light in Babylon (rezident PLAI 2014)

Carminho

Subcarpaţi + Orchestra

Preţul unui bilet pentru o zi de festival este de 50 de lei şi se poate achiţiona de la casa de bilete situată în faţa intrării de la Muzeul Satului Bănăţean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*