Ultimele stiri

Primăria ar putea avea grija de morții clanului Cârpaci. Cum este posibil așa ceva

Capela Kimmel din cimitirul din Calea Buziașului dă naștere unui scenariu incredibil. Pentru că romii din clanul Cârpaci nu au mai plătit concesiunea monumentului, Primăria dorește să intre în posesia acestuia. Chiar dacă în aceste condiții monumentul istoric ar deveni al municipalității, acest lucru ar putea însemna că Primăria se va angaja să aibă grija de membrii clanului Cârpaci îngropați acolo.

Scenariul a fost prezentat de viceprimarul Traian Stoia, care spune că nu știe cu exactitate ce s-ar putea întâmpla pe viitor, dacă capela Kimmel ar întra în posesia municipalității, dar că, totuși, importanța monumentului istoric este una foarte mare, așa că Primăria va încerca să intre în posesia capelei.

Chiar și așa, situația este cusută cu ața albă!  Nu este sigur că în capelă se află și morții celor din familia Cârpaci. Monumentul a trecut în proprietatea acestora printr-un contract suspect încheiat la un birou notarial din Germania, iar în afară de o plăcuță cu pozele unora dintre membrii clanului Cârpaci, nimic nu poate susține acest lucru.

„Îngropaţi sunt o parte a proprietarilor anteriori. Sunt şi Cîrpacii, dacă e să ne luăm după plăcuţele de marmură de pe frontispiciu”, a spus Stoia.”, a declarat luni viceprimarul Traian Stoia.

Rămășițele romilor, au fost anterior în același cimitir, dar în alte morminte.  Cel mai sigur, ele au fost reînhumate în Capela Kimmel, dar acest lucru s-ar fi făcut ilegal.  Municipalitatea va cere strămutarea lor, dar nu este sigur că acest lucru va fi posibil, iar în acest context Primăria ar trebui să aibă grija de morții romilor, lucru care nu în încântă deloc pe viceprimarul Traian Stoia.

„Unii zic că s-au făcut. Instanța va trebui să stabilească”, a mai spus Stoia.

Primăria a solicitat polițiștilor să deschidă o anchetă pentru a vedea dacă într-adevăr aici sunt înhumați membri ai clanului Cîrpaci.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*