Ultimele stiri

Primăria ar putea avea propriul serviciu de ecarisaj. Cum vrea municipalitatea să scape de maidanezi

maidanezi

După ce contractul Primăriei cu firma de ecarisaj Danyflar a expirat, câinii maidanezi din Timișoara nu au mai fost ridicați de nimeni de pe străzi. Asta se întâmplă din luna februarie, timp în care numărul maidanezilor s-a înmulțit semnificativ. Acum, la mai bine de jumătate de an, reprezentanții municiplaității vor rezolvarea acestei probleme și iau în considerare posibilitatea înființării propriului serviciu de ecarisaj.

„ Există două variante care au fost prezentate de Direcția de Mediu. Una a scoaterii la licitaţie a serviciului de gestionare a populaţie canine, iar cea de-a doua este înfiinţarea unui serviciu public al Primăriei. S-au pus plusuri şi minusuri pentru fiecare dintre ele şi urmează să luăm decizii asupra felului în care vom continua cu privire la acest serviciu”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Deși, destul de complicată, varianta înființării propriului serviciu de ecarisaj, pare a fi una destul de bună din punct de vedere al costurilor, dar ar putea pune probleme în ceea ce privește angajarea de personal specializat, lucru pe care, pare că Primăria nu și-l permite.

„Nu e vorba de sume de bani, sumele de bani poate că nu ar fi diferite, sau prin serviciu public ar putea fi chiar mai ieftine. Problema ar putea fi limita de personal şi măsura în care noi putem să angajăm aceste persoane în serviciu public. Noi putem să facem un adăpost sau să închiriem unul, dar toate aceste elemente trebuie analizate”, a mai spus Dan Diaconu.

Totuși, rămâne de văzut care dintre cele două variante puse în discuție de muncipalitate va fi cea câștigătoare, căci dezbaterile e această temă abia au început. Până atunci, maidanezii rămân pe străzi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*