Ultimele stiri

Primăria ar putea plăti o firmă specializată care să descopere poluatorii din oraș

Pe motiv că Garda de Mediu nu are instrumentele necesare pentru a face măsurători în ceea ce privește firmele ce poluează orașul, Primăria ar putea plăti o firmă specializată să facă acest lucru. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, care spune că nu mai are toleranță pentru poluare.

“Nu avem toleranță la poluare. De promisiuni ne-am săturat vrem rezultate concrete.  Dacă Garda de Mediu nu va fi în măsură să identifice poluatorii cu probe palpabile, atunci eu sunt dispus să plătim din banii Primăriei o firmă certificată să facă astfel de măsurători. Nu mai putem sta în acest joc în care noi spunem ce simțim cu nasul propriu și cu ceea ce ni se prezintă în față prin măsurători”, a explicat edilul .

Edilul a vorbit, de asemenea, și despre măsurile concrete ce vor fi luat împotriva poluatorilor după ce va primi rezultatul măsurătorilor.

“După ce avem măsurătorile vom aplica începând de când putem taxe foarte mari pentru cei care poluează, fie și olfactiv. Cu atât mai mari, cu cât este mai mare poluare, dar vom aplica tot ce ne permite cadrul legal. Dacă ni se permite să ridicăm autorizația de funcționare, vom face și asta. Eu pot să cer relocarea companiei și o voi face, dar nu pot să o impun. Nu pot să merg acolo cu buldozerele dacă asta nu e legal”, a mai spus Robu.

Vă reamintim că războiul împotriva poluatorilor a început când edilul a descoperit un miros înțepător în zona Soarelui. Atunci s-a stabilit că cei care poluează olfactiv zona sunt cei de la firma Azur. Momentan, Garda de Mediu nu a dat oferit Primăriei niciun răspuns în ceea ce privește gradul de poluare rezultat de la companie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*