Ultimele stiri

Primăria municipiului Timişoara execută lucrări de combatere a ambroziei

Reprezentanții primăriei Timișoara spun că municipiul Timişoara se caracterizează printr-un climat temperat continental moderat, iar acest lucru explică de ce precipitaţiile abundente din ultima perioadă, precum şi temperaturile ridicate din timpul zilei au favorizat creşterea excesivă a buruienilor.

„Pe lângă poluanţii atmosferici (fumul, pesticidele, praful, gazele de eşapament) care afectează sănătatea oamenilor, cele mai alergene sunt grăuncioarele de polen. Spre exemplu, grăunciorii de polen ai plantei Ambrosia artemisiifolia determină apariţia alergiilor respiratorii, dar şi a dermatozele de contact”, transmit reprezentații primăriei Timișoara.

Pe raza municipiului Timişoara aceste specii dăunătoare au fost întâlnite pe arterele de intrare în oraş (Calea Buziaşului, Calea Aradului, Calea Bogdăneştilor),  şi în special pe terenurile virane din cartierele Plopi, Mehala, Ronaţ, de-a lungul liniilor de tramvai şi cale ferată între blocurile de locuinţe din diferite zone ale oraşului. Ba mai mult, primarul precizează că primăria municipiului Timişoara execută lucrări de combatere a acestei plante alergogene.

Municipalitatea face un anunţ către toţi timişorenii, atât persoane fizice, cât şi reprezentanţii legali ai instituţiilor, diferitelor întreprinderi  sau societăţi private, să ia măsuri de combatere a buruienilor pentru a da un aspect plăcut şi european acestui oraş, dar şi pentru a elimina pe cât posibil punerea în pericol a sănătăţii oamenilor.

Timișorenii care nu vor lua măsuri pentru combaterea ambroziei de pe terenurile lor vor fi sancționați. Amenda este cuprinsă între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1000 și 2500 de lei pentru firme.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*