Ultimele stiri

Primăria s-a împiedicat de „acvariul” din centrul orașului. Se vrea expropriere si 150.000 de euro în schimbul unui teren

acvariu

Problema “Acvariului” din centru orașului nu este nici pe departe de a fi soluționată. Acum doi ani, pentru a intra posesia subpasajului din Piața Victoriei, Primăria Timișoara le oferea proprietarilor „Acvariului” trei terenuri în schimbul acestuia. Dar schimbul complet nu s-a făcut nici până azi. Asta pentru că, unul dintre cele trei terenuri nu aparținea municipalității, ci Guvernului care nu a dat încă o hotărâre de cedare a spațiului.

Schimbul de terenuri, realizat cu SC Al Fer Crom Design SRL şi SC Art SRL,  ar fi presupus oferirea a nu mai puţin de trei terenuri în valoare de 1,1 milioane de euro situate în Piața 700, Calea Bogdăneștilor și strada Ap. Petru și Pavel, pentru demolarea „Acvariului” şi eliberarea subpasajului de la Piaţa Victoriei. Totuși, terenul situat pe strada Sf. Ap. Petru și Pavel nu a ajuns nici până astăzi în posesia proprietarilor Acvariului fiindcă acesta nu aparţinea Primăriei Timişoara, ci Guvernului care încă nu l-a trecut în posesia municipalităţii, deși se spera acest lucru încă din 2012.

Astfel, astăzi consilierii locali vor avea pe masă un proiect de hotărâre de consiliu local care prevede exproprierea proprietarilor Acvariului de pe terenul respectiv. În referatul ce însoțește proiectul se menționează că exproprierea se va face la preţul de 118.319 euro fără TVA.

Mai exact, Primăria este dispusă să plătească aproape 150.000 de euro către SC Al Fer Crom Design. Totuși, dacă firma nu va accepta prețul se va merge în instanță, iar ulterior va trebui să se respecte decizia luată acolo.

UPDATE:

Proiectul a trecut cu 21 de voturi, deși o parte din consilieri s-au arătat sceptici în ceea ce privește hotărârea. Astfel, consilierul local Ovidiu Ciuhandu a spus că „nu aş vrea să mai fie vreun coleg care să dea cu subsemnatul pentru că se ia o decizie care e atacatabilă în instanţă”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*