Ultimele stiri

Primăria Timișoara a dat cu piciorul unui contract care ar fi micșorat facturile Colterm

Deputatul PSD, Cătălin Tiuch a prezentat cifre concrete legate de finanțările de care beneficiază județul Timiș și Timișoara. În cadrul conferinței de presă de ieri, Cătălin Tiuch a spus că pe partea de Mediu, în județul Timiș, au intrat 13 proiecte și programe existente, cu o valoare totală de aproape 32 de milioane de lei.

„Sunt Programe și proiecte începute recent sau mai demult, unele începute în 2009-2010, de Guvernul Boc, fonduri pe care am reușit să le deblocăm, proiecte pe care le-am finalizat. Alimentări cu apă, sisteme de canalizare, stații de tratare, lucrări la borduri în Dumbrava, Dumbrăvița, Lugoj, sisteme de împăduriri la Cenad, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Gătaia, Jimbolia, amenajare spații verzi, parcuri la Dumbrăvița – proiect finalizat, iar la Sânnicolau s-au alocat banii, urmează să fie cheltuiți. 430 de mașini rabla sunt schimbate în județul Timiș”, susține deputatul PSD.

„La nivelul județului către APM Timiș au fost trimise un număr de 90 de dosare, 90 de beneficiari vor primi subvenții pentru a-și putea pune instalații ce țin de eficiența energetică, panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de căldură. Cel mai mare program din România finanțat pentru energie geotermală tot prin APM, prin Ministerul Mediului, este un proiect prin care se scoate energie geotermală din apa geotermală ce se află sub Timișoara, și se transformă în agent termic. Se alocă opt milioane de euro, iar proiectul este al unei firme private. Primăria a ales să nu depună cerere. S-a ales o altă variantă. Au preferat să vină o firmă de la Sibiu. Sper ca toată această subvenție nerambursabilă dată de Guvernul României și Guvernul Norvegiei să ducă la o scădere a agentului termic pentru cetățeanul Timișoarei”, a spus Cătălin Tiuch.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*