Ultimele stiri

Primaria Timisoara a fost obligata sa prelungeasca pana in 2019 contractul pentru Heaven

Administraţia locală a fost obligată, printr-o sentinţă definitivă, să prelungească până în 2019 contractul de închiriere pentru folosirea bazei de agrement (clubul şi ştrandul Heaven) din zona Stadionului „Dan Păltinişanu”. Consilierii locali au votat pentru prelungire după ce contractul a fost oricum prelungit printr-o hotarare definitiva a instantei.

Oficialii primăriei afirmă că societatea foloseşte în continuare o suprafaţă mult mai mare, caz care a făcut şi obiectul unei anchete a DNA.
Prin aceasta, consilierilor li s-a cerut să aprobe punerea în executare a Sentinţei Civile nr. 6013/ 06.05.2014, pronunţată de Judecătoria Timişoara în dosarul nr. 8231/30/2011***, în contradictoriu cu reclamanta SC „Elaine SRL, în şnur cu Decizia Civilă nr. 538/A/LP/ 30.10.2014 a Tribunalului Timiş şi Decizia Civilă nr. 112/R/11.03.2015 a Curţii de Apel Timişoara.
Primăria Timişoara a fost obligată practic să încheie un act adiţional pentru prelungirea contractului de închiriere încheiat cu societatea„ Elaine, având ca obiect baza sportivă şi de agrement din zona stadionului, până în data de 31 iulie 2019. Sentinţa este definitivă în acest caz.
Municipalitatea a încheiat contractul cu Elaine în 2003, pe o perioadă de un an iniţial, din 01.08.2003 până la 31.07.2004, prelungit apoi, prin act adiţional, cu încă 5 ani, până în 2009,

Contractul viza baza sportivă şi de agrement de la stadion cuprinzând – bufet şi terasă, sală de popicărie, clădire – vestiar cu grupuri sanitare, chioşc, bazin mare, bazin copii, plajă, casă portar, locuinţă administrativă, teren sport, alei betonate, platforme betonate, rampa auto metalică, platformă betonată pentru tenis.

În 2009, societatea a cerut din nou prelungirea contractului, motivând că a investit în baza sportivă şi de agrement, ca a ridicat şi o nouă construcţie acolo, etc. La inaugurarea căreia au fost prezenţi şi primarul Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari, consilieri locali etc.
Autorităţile nu au fost de acord, considerând că spaţiul respectiv ar trebui prelungit în urma unei licitaţii publice, iar chiriaşul nu a respectat clauzele contractului.

Cei de la primărie au reclamat în instanţă şi faptul că Elaine ocupă în realitate o suprafaţă mai mare decat cea prevazuta in contract – 15.000 de metri pătraţi în loc de 3.200 de metri pătraţi, lucru constatat si de Curtea de Conturi în 2009 cu prejudicierea bugetului local.
Surpriza, dupa ani de judecata, societatea a reuşit să obţină prelungirea contractului până în 2019, după ce iniţial a avut câştig de cauză primăria.

Oricum, conflictul privind Heaven este departe de a se fi încheiat, pentru că trebuie lămurită şi problema suprafeţei.
„Problema este complexă, astăzi se rezolvă o parte a ei, strict atât cât derivă din această sentinţă definitivă. Pe o suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi trebuie să prelungim contractul, că aşa a hotărât instanţa de judecată. Există acolo mai mult teren, care are o situaţie neclară, pe acea speţă există un proces în derulare”, a explicat primarul Nicolae Robu.
Primarul a afirmat că surplusul de suprafaţă folosit de Elaine face obiectul unui dosar penal, dosar în care au fost trimişi în judecată, în urma unei anchete a DNA, fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu a Primărei Timişoara, Nicuşor Miuţ, şi alţi angajaţi ai municipalităţii pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni.
„Pe această speţă noi nu putem face nimic acum, pentru că procesul este în derulare. Acea suprafaţă suplimentară are un regim de proprietate confuz, care niciodată nu a fost stabilit clar”, a concluzionat Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*