Ultimele stiri

Primăria Timişoara a inaugurat una dintre cele mai moderne grădiniţe din Timişoara. De ce dotări se pot bucura copiii

Primarul Nicolae Robu s-a arătat foarte bucuros, astăzi, la inaugurarea grădiniţei PP26. Această unitate de învăţământ este în reabilitare încă din anul 2008, dar acum că lucrările au fost încheiate, grădiniţa este la standarde europene.

„Ce poate fi mai dătător de bucurie, de satisfacţie, decât să faci ceva pentru copii? (…) Ne bucurăm că acest obiectiv al Timişoarei, pentru că tot ce are impact asupra copiilor noştri trebuie considerat de maximă importanţă, a ajuns să fie finalizat. A fost un proiect greu, care dincolo de dificultățile tehnice inerente oricărei lucrări de anvergura aceasta, s-a confruntat şi cu probleme administrative, dat fiind istoria sa. După cum cunoaşteţi, proiectul a fost demarat în 2008, într-o perioadă în care învăţământul preuniversitar era în jurisdicția Ministerului Educaţiei şi, prin urmare, prima parte a investiției a şi fost gestionată de minister. În 2011, odată cu schimbarea legii, proiectul a trecut şi el în gestiunea Primăriei municipiului Timişoara”, a declarat edilul.

Pe lângă cele două corpuri ale grădiniţei, au mai fost construite şi unele noi. Conform declaraţiilor lui Nicolae Robu, fosta administraţie a reuşit să termine corpul D, iar acum, primăria a finalizat lucrările şi la corpurile C şi E.

Astfel, grădiniţa PP26 este una dintre cele mai moderne din oraş și aici cei mici se pot bucura de un bazin de înot şi de o sală de gimnastică.

În această instituţie de învăţământ sunt înscrişi 480 de preşcolari. Fondurile necesare pentru amenajarea unei astfel de grădiniţe moderne sunt de 4,1 milioane de lei, din care primăria a acoperit suma de 3,3 milioane de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*