Ultimele stiri

Primăria Timișoara a modernizat prima stradă din oraș care are toate cablurile în subteran. Cât a costat investiția

strada stefan cel mare

Înainte cu o lună de termen, lucrările de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare din Timișoara au fost finalizate. Potrivit primarului Nicolae Robu, această stradă este prima din oraș care are toate cablurile mutate în subteran.

Zona de intervenţie a proiectului a fost str. Ştefan cel Mare, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Şt. O. Iosif şi intersecţia cu str. 1 Decembrie. Proiectul a propus o intervenţie complexă care are ca rezultat reabilitarea liniei de tramvai prin înlocuirea integrală a infrastructurii şi suprastructurii acesteia, reconfigurarea străzii prin amenajarea carosabilului (4 benzi de circulaţie – câte 2 pe sens), a trotuarelor, a pistelor de ciclişti şi a spaţiilor verzi şi reglementarea reţelelor stradale (alimentare cu apă, canalizare, reţele termice, iluminat public).

Valoarea totală a proiectului a fost de peste 23 de milioane de lei, din care finanțarea UE este de 18 milioane de lei, iar restul banilor au provenit de la bugetul de stat.

„Strada Ștefan cel Mare este una extrem de circulată. Este prima stradă din Timișoara care are rețelele duse pe sub trotuare și asta a dus la micșorarea gurilor de acces de pe carosabil. Cablurile vor fi duse în subteran în cadrul campaniei pe care am declanșat-o de a obliga operatorii de a-și duce cablurile în subteran. Tubulatura există pentru introducerea în subteran a cablurilor”, a declarat, astăzi, Nicolae Robu.

Au fost

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*