Ultimele stiri

Primăria Timişoara ar putea să piardă 11 milioane de lei. Cui trebuie să plătească despăgubiri

Primaria Timisoara

Primăria Timişoara ar putea avea de plătit despăgubiri de peste 11 milioane de lei, plus încă 30.000 de lei, unei firme private. Consilierul PNL, Ciprian Jichici, a declarat că, printr-o hotărâre judecătorească, CLT ar trebui să plătească această sumă firmei SC Romel Interests Productions and Services SA.

„Există o hotărâre judecătorească care [sic] prevede obligarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara la plata unor despăgubiri în cuantum de peste 11 milioane de lei. Este vorba de o hotărâre pe care Consiliului Local al Municipiului Timişoara a refuzat să o dea, referitoare la un Plan Urbanistic, hotărâre care a rezultat în urma unei alte hotărâri judecătoreşti, din păcate extrem de ambiguă, care punea Consiliul Local în faţa a două alegri: fie să încalce legea privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, fie să nu respecte hotărârea judecătorească. Consiliul Local, la momentul respectiv, a ales să nu încalce legea cu privire la amenajarea teritoriului. Rezultatul este că, în momentul de faţă, suntem puşi în faţa despăgubirii reclamantului respectiv cu această sumă. Sentinţa de despăgubire de 11 milioane este din decembrie 2013 şi a fost comunicată, aproximativ acum o săptămână, Consiliului Local Timişoara. Există un termen de recurs de 15 zile”, a declarat Ciprian Jichici.

Acesta a mai adăugat că, prin Direcţia Juridică, CLT va face recurs şi că, din punctul său de vedere, „hotărârea este una extrem de abuzivă şi ridică foarte multe semne de întrebare. Nu este prima oară când Consiliul Local este pus în faţa unor asemenea decizii şi primeşte hotărâri judecătoreşti imposibil de aplicat”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*