Ultimele stiri

Primăria Timișoara le-ar putea întinde o mână de ajutor chiriașilor ANL pentru cumpărarea locuințelor

ANL

 

Primăria Timișoara ar putea ajuta chiriașii ANL care nu-și permit să cumpere locuințele. Astfel, municipalitatea ia în considerare acordarea unui credit în genul celor acordate proprietarilor de clădiri istorice din zona centrală.

Ideea a pornit de la o solicitare a unui chiriaș care spune că, la fel ca mulți alții, având un salariu foarte mic, nu-și permite să ia un credit de la bancă, prin care să poată cumpăra locuința.

„Nu poate să plătească avansul de 15% din valoarea locuinţei. Nu poate să ia credit şi să cumpere garsoniera. El spune că sunt mai mulţi în această situaţie şi probabil că ar fi foarte bine să îi invităm să discutăm şi, ceea ce nu rezultă din textul petiţiei, să vedem dacă există vreo soluţie ca oamenii să îşi poată cumpăra casa în condiţiile legii şi cu sprijinul primăriei”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Stoia s-a gândit și a găsit și o soluțe – acordarea unor împrumuturi, în genul celor pentru proprietarii de clădiri istorice, care, pentru a reabilita imobilele, pot beneficia, practic, de un credit de la primărie. În acest sens, edilul susține că va discuta problema în cadrul Primăriei și va încerca să îi ajute pe chiriașii ANL-urilor.

Totuși, viceprimarul se teme că, la fel ca în cazul celor ce locuiesc în clădirile istorice, să nu fie nimeni interesat de împrumutul oferit de municipalitate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*