Ultimele stiri

Primăria Timişoara lipeşte avize pe morminte. Ce anunţă oficialii

cimitir

Viceprimarul Traian Stoia a declarat că numărul mormintelor din Timişoara pentru care nu au fost plătite taxele de concesiune, a ajuns să crească simţitor, iar acum acesta doreşte să ia măsuri.

Traian Stoia a comunicat că, în momentul de faţă, Primăria Timişoara a demarat o acţiune pentru înştiinţarea cetăţenilor că neachitarea  de 7 ani a taxei pentru locurile de veci duce la desfiinţarea mormântului.

Astfel, „oamenii” primăriei au lipit anunţuri în cimitire şi pe mormintele care nu sunt cu cheltuielile la zi, pentru a-i informa pe cetăţeni că se vor lua măsuri, dacă aceste taxe nu sunt achitate. Viceprimarul a dat exemplul cimitirului Rusu Şirianu, unde există 600 de locuri de veci pentru care nu s-au mai plătit taxele. Aproximativ jumătate din mormintele din cimitir nu au plăţile necesare achitate. Traian Stoia a afirmat că suma totală din neachitarea plăţilor a ajuns la 60.000 de lei.

Cu toate acestea, în timpul anchetei, reprezentanţii primăriei au descoperit şi morminte ale unor oameni importanţi, precum scriitori. Locurile de veci ale acestora, spune viceprimarul, vor fi îngrijite de primărie.

„În cursul aceste inventarieri, s-au găsit câteva morminte care sunt ale unor mari oameni de cultură. Primăria trebuie să preia (plățile n.r.), având în vedere că oamenii aceştia pot să reprezinte patrimoniul Timişoarei sau al Banatului”, a declarat Traian Stoia.

La fel, şi mormintele veteranilor de război vor intra în îngrijirea primăriei.

Traian Stoia a confirmat că, în momentul de faţă, se fac cercetări în toate cimitirele din oraş și până la Paşti, se doreşte o analiză completă a situaţiei locurilor de veci.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Demiterea viceprimarului Traian Stoia, discutată din nou de Nicolae Robu | Timisoara Online

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*