Ultimele stiri

Primăria Timişoara nu mai poate tăia copaci fără avizul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului

Autorităţile din Timiş promit măsuri drastice împotriva celor care taie copaci fără a avea avizul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului. Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș spune că în această săptămână s-a aprobat planul de acţiune privind combaterea ilegalităţilor ce se produc în domeniul producerii, depozitării şi comercializării produselor de panificaţie.

„În lunile iunie-octombrie se vor constitui echipe care vor controla pe drumurile publice şi în afara acestora activitatea legată de transportul de cereale şi transportul şi tăierile de lemn. Acest plan prevede inclusiv verificări la depozitele de lemne, nu doar pe drum”, a precizat prefectul.

Ba mai mult, Eugen Dogaru a declarat că „există discuţii legate de tăierile de arbori acolo unde au avut loc lucrări ale primăriei. Toate unităţile administrativ teritoriale au fost notificate cu privire la modificarea legaislaţiei în acest domeniu. A fost introdus un nou aliniat la penalităţi. Amenzile sunt de la 20.000 la 40.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 40.000 la 70.000 persoanele juridice”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*