Ultimele stiri

Primăria Timişoara nu mai vinde nicio locuinţă socială, din cauza procurorilor DNA. Ce s-a întâmplat

bloc

O anchetă în curs  DNA privind modul în care au fost vândute mai multe locuinţe sociale în perioada 1995 – 2015 a blocat înstrăinătarea acestor imobile din fondul locativ de stat, la Timişoara.

Astfel, pe masa aleşilor locali va sta, săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre „privind suspendarea activităţii de vânzare-cumpărare a locuinţelor din fondul locativ de stat”. Potrivit unui referat ataşat acestui proiect de hotărâre, este nevoie să se ia această măsură „având în vedere necesitatea promovării unei proceduri administrative privind vânzarea-cumpărarea locuinţelor aflate în fondul locativ de stat şi constituirea unei comisii care să aprobe vânzarea acestora şi având în vedere cercetările efectuate de către organele de control abilitate, cercetări privind legalitatea procedurilor de vânzare a locuinţelor înstrăinate din fondul locativ de stat, făcute în perioada 1995-2015”.

Prin urmare, se propune suspendarea vânzării acestor locuinţe până la finalizarea anchetei procurorilor DNA. Excepţie fac solicitările de cumpărare a locuinţelor care au făcut obiectul unor procese în instanţă, la dosare fiind emise sentinţe judecătoreşti investite cu formulă executorie, sentinţe în baza cărora Primăria Timişoara este obligată să procedeze la vânzare. În cazul acestora, valoarea de vânzare a locuinţei va fi calculată conform prevederilor legale aflate în vigoare, de către un expert autorizat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*