Ultimele stiri

Primăria Timişoara nu poate să demoleze o capelă construită ilegal pentru că va fi acuzată de profanare de morminte. Cum s-a ajuns în această situaţie

cimitir

Viceprimarul Traian Stoia a descoperit o nouă problemă în două dintre cimitirele Timişoarei. Din nou, protagoniştii sunt membri ai familiei Cârpaci.

De data aceasta, este vorba despre o criptă construită în cimitirul Rusu Şirianu. Iniţial, pentru construirea criptei s-au făcut demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor de construire de câtre Ionică Cârpaci.

Cu toate acestea, conform declaraţiilor viceprimarului, proiectul pentru care s-a cerut aprobare nu a fost respectat. Astfel, capela supraterană care are ar fi trebuit să aibă 1.80 metri înălţime, a ajuns să aibă o înălţime dublă, iar regula prin care între morminte trebuie să fie lăsat un spaţiu de 80 cm, nu a fost respectată. Volumul construcţiei este şi acesta dublu faţă de cel stabilit.

În această capelă, a fost mutat, în ajunul Crăciunului, corpul neînsufleţit al fiului lui Ionică Cârpaci, care purta numele tatălui său. Cadavrul acestuia a fost mutat aici, fără a avea autorizaţiile necesare pentru exhumare, în anul 2010. Mai mult, pentru a muta corpul acestuia, familia tânărului defunct l-a bătut pe paznicul cimitirului Rusu Şirianu. Iniţial, Cârpaci era înmormântat în cimitirul din zona Buziaşului.

Acum primăria se află într-un impas pentru că, deşi are aprobare pentru demolarea capelei construite ilegal, nu poate face acest lucru deoarece corpul defunctului se află în criptă. Astfel, dacă primăria ar demara lucrările de demolare ar putea fi acuzată de profanare de morminte.

Pentru exhumare este nevoie de acordul familiei sau de ordinul autorităţilor care demarează ancheta. Mai mult, familia Cârpaci a contestat această depoziţie, iar pentru că procesul este în derulare nu se poate face demolarea.

Primăria Timişoara a cerut astfel poliţiei să ofere informaţii despre stadiul anchetei, pentru a putea afla când se va putea face mutarea corpului şi demolarea capelei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*