Ultimele stiri

Primăria Timişoara nu ştie ce fel de piatră să folosească pentru centrul istoric, aşa că îi va lăsa pe timişoreni să decidă

Pavaj Piatra

Chiar dacă lucrările de reabilitare a centrului istoric au început deja, lucrurile nu stau bine în ceea ce priveşte pavajul stradal. După cum a fost anunţat, toate aceste străzi vor fi pavate cu piatră naturală dar, în unele cazuri, lucrările trebuie reluate complet. Astfel, pe străduţa cunoscută sub numele de strada „fără nume”, pavajul va trebui scos şi înlocuit cu altul mai potrivit. Cu toate acestea, Nicolae Robu vrea să le ofere timişorenilor posibilitatea de a încerca mai multe feluri de pavaj înainte de a se decide asupra unui anumit tip de piatră.

„Suntem acum într-un moment foarte important. Am discutat cu arhitecţii pe tema pavajului din zona Cetate şi sunt neliniştit pentru că nu aş vrea ca rezultatul să fie unul care să provoace chinuri atunci când ieşim să ne plimbăm pe străzile şi prin pieţele din zonă. Am cerut arhitecţilor, că ei au făcut proiectul, să aibă în vedere pe de-o parte să se confere zonei aerul de vechime, un aspect frumos dar, pe de altă parte, şi acel pavaj să reziste în timp, să nu ajungem să constatăm că pietrele se mişcă după câţiva ani, şi să asigure comoditate la mersul pe jos, la plimbare”, a spus edilul.

Astfel, acesta a hotărât că se vor face pavări în mai multe variante de pietre „pentru ca cetăţenii să le poată vedea şi să le poată încerca la mers şi să îşi spună părerea”.

Primăria încă nu a hotărât prin ce modalitate va intra în contact cu cetăţenii pentru a afla care este opinia lor în legătură cu tipurile de pavaj.

Primarul a mai spus că există o mulţime de oraşe în care sunt străzi pavate cu piatră dar că, deşi arată bine, nu sunt şi funcţionale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*