Ultimele stiri

Primăria Timișoara plănuiește să-i învețe pe proprietarii de clădiri istorice să-și reabiliteze imobilele corect printr-un ghid cu instrucțiuni

Primaria Timisoara

Proprietarii clădirilor istorice din Timișoara nu vor mai avea scuze atunci când vor susține că nu știu cum trebuie reabilitate clădirile istorice! Aceștia vor primi de la autoritățile locale un ghid cu instrucțiuni de reabilitare corectă.

„Lipsa banilor e un lucru evident, lipsa cunoștințelor de asemenea. Acest îndrumar are rolul de a completa golurile în documentarea pe care o posedă constructorii noștri. Li se pune la dispoziție asociațiilor de proprietari modul în care se pot accesa fonduri prin programul Primăriei Timișoara”, spune viceprimarul Traian Stoia.

Viceprimarul Traian Stoia a anunțat, de asemenea, că pe cei care nu își întrețin corespunător imobilele nu îi pasc doar amenzi, ci și dosare penale. Nouă  astfel de dosare au fost întocmite de polițiștii locali în acest an proprietarilor de clădiri istorice care au încălcat legea patrimoniului și au construit fără autorizație.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*