Ultimele stiri

Primăria Timișoara scapă de executarea silită de 3,4 milioane de euro! Momentan!

Primaria Timisoara

Vești bune pentru Primăria Timișoara! Momentan! Instanța a dat câștig de cauză municipalității în dosarul în care instituția ar fi trebuit să fie executată silit de 3,4 milioane de euro. Totuși, decizia finală se va lua în luna mai când de va judeca recursul.

Vă reamintim că Tribunalului Timiş a dat câștig de cauză firmei SC GPG Company SRL, chiriaş al ştrandului Termal. Mai excact, societatea a dat în judecată municipalitatea pentru că în perioada în care a câștigat licitația pentru a se ocupa de ștrand, a făcut o serie de investiţii cu acordul proprietarului. La câteva luni după, Primăria Timișoara a uitat de ceea ce firma a făcut și a decis să scoată toată locaţia din nou la licitaţie pentru a fi închiriată.

Situația s-a petrecut în anul 2009, iar după cinci ani de procese, în luna aprilie a anului 2014, Tribunalul Timiş a dat, definitiv, dreptate firmei şi a obligat Primăria Timişoara să-i plătească 3.428.892 euro. PMT nu a făcut niciun demers până în momentul de față, deși termenul era de doar șase luni. Astfel, firma a fost nevoită să ajungă la executor judecătoresc pentru executarea silită. Ulterior, Primăria a contestat executarea silită.

„Am câștigat la Înalta Curte punere în execuție a execuției silite de 3,4 milioane de euro de către firma GPG până la judecarea pe fond a recursului. Este o decizie foarte corectă pe care nu putem decât să o salutăm. Iată încă o dovadă de justă judecată, corectă judecată, la nivelul Înaltei Curți. Privim cu optimism termenul fixat pentru judecarea recursului și sperăm să se procedeze în aceeași termeni corecți”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul mai spune că este anormal ca firma să primească bani de la municipalitate.

„Este anormal ca după ce firma GPG a beneficiat de toată investiția pe care a făcut-o și a ajuns să obțină prelungirea contractului și să mai obțină și daune. Sigur, litigiul este din perioada administrației precedente, dar asta nu este important. Vorbim de interesele Timișoarei și nu ar fi corect ca municipiul Timișoara să plătească daune de 3,4 milioane de euro a făcut o investiție și a beneficiat de ea chiar dacă la un moment dat administrația de atunci nu a dorit să îi prelungească contractul”, a mai explicat Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*