Ultimele stiri

Primăria Timişoara vrea să construiască o parcare supraterană cu o mie de locuri în centrul oraşului. Când ar urma să fie finalizată

Primăria Timişoara nu renunţă la ideea de a realiza o parcare supraterană în centrul oraşului. Reprezentanţii municipalităţii vor să o realizeze în zona Oituz, însă terenul aparţine Universităţii de Vest din Timişoara, iar instituţia este dispusă să cedeze terenul doar dacă va primi o altă proprietate în schimb.

Potrivit primarului Timişoarei, se doreşte realizarea unei parcări supraterane pe structură metalică cu cel puţin o mie de locuri de parcare. Edilul-şef vrea ca parcarea să fie realizată din bani de la bugetu local şi nu de către un privat.

„Suntem în curs de evaluare a proprietăţilor care vor face schimbul între Universitatea de Vest şi municipalitate. O parcare supraterană pe structură metalică, cu o mie de locuri de parcare, se poate construi în şase luni. Vom fi pregătiţi cu bani de la bugetul local, să fim siguri că realizăm într-un timp cât mai scurt parcarea, şi apoi vedem cine o va administra. S-a putea realiza undeva în 2016, dar nu cred că vom fi în măsură să facem asta până la alegeri”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei mai spune că se va strădui să asigure pentru cetăţenii care locuiesc în centrul istoric al oraşului, dar şi pentru cei care au business-uri acolo, locuri de parcare într-un regim special.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*