Ultimele stiri

Primăria Timișoara vrea să cumpere clădirea Colegiului Bănățean

Primăria Timișoara vrea să cumpere clădirile în care funcționează Colegiul Național Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”. Cele două clădiri, dar și terenurile au fost evaluate la 6,5 milioane de euro. Pentru cele două imobile, autoritățile locale plătesc în fiecare lună o chirie de 21.250 de euro. În zilele următoare, Primăria va comanda un raport de evaluare a Colegiului Național Bănățean.

Consilierii locali și-au dat acordul vineri să se înceapă negocierile cu proprietarul imobilelor, Ordinul Calugărițelor de Notre-Dame, care a intrat în posesia acestora în urma unei retrocedări.

„S-a discutat dacă proprietarul imobilului este dispus să vândă imobilele, lucru care a fost acceptat de reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara cu condiţia păstrării unui scop educaţional, lucru stipulat şi în contractul de închiriere”, informează reprezentanţii primăriei.

În bugetul local pentru anul 2014 a fost prevăzută suma de 2 milioane lei, ca o prima tranșă de cumpărare pentru Colegiul Național Bănățean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*