Ultimele stiri

Primăria Timişoara vrea să reabiliteze Fântâna cu Peşti din centrul oraşului. Cât de veche este

Fântâna cu Peşti din Piaţa Victoriei, unul din cele mai importante atracţii din Timişoara, va fi reabilitată. Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că este nevoie de lucrări de intervenţie la această fântână arteziană şi tocmai de aceea îi invită pe cei interesaţi să participe la procedura de atribuire a contractului de prestări servicii de proiectare aferent investiţiei „Fântână ornamentală cu Peşti”.

Din informaţiile făcute publice de Primăria Timişoara aflăm că Fântâna cu Peşti a fost construită în anul 1.957 în formă de stea cu cinci colţuri. În scurt, aceasta a devenit locul preferat al fotografilor, tinerilor şi vârstnicilor. „Monumentul dă o notă distinctă zonei, revigorând atmosfera creată de clădirile monumentale din jur, fiind o oază de relaxare a pieţei. Fântâna cu Peşti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Timişoara fiind în acelaşi timp un simbol al oraşului de pe Bega”, transmit reprezentanţii municipalităţii.

Fântâna cu Peşti are nevoie de lucrări de reabilitare mai ales datorită faptului că elementele de construcţie au fost afectate de infiltraţii şi de schimbarea de regim termic, motiv pentru care unele piese de arhitectură au fost distruse.

Primăria Timişoara propune lucrări de reabilitare a părţii de construcţie a fântânii şi a părţii de branşament şi instalaţii electrice prin montarea unor echipamente noi ce asigură protecţia la umiditate. Se asemenea, se va analiza necesitatea reabilitării elementelor decorative, repararea ornamentelor distruse şi completarea celor lipsă. Totodată, se vor găsi soluţii pentru reducerea consumului de apă.

„Necesitatea acestor lucrări derivă şi din faptul că fântâna ornamentală reprezintă un obiect decorativ cu vechime, iar beneficiile acesteia rezultă din faptul că elimină stresul, are efect relaxant, purifică aerul şi menţine umiditatea acestuia”, sunt de părere reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Municipalitatea îşi doreşte să reabiliteze şi fântâna din Piaţa Dacia.

1 Commentariu pe Primăria Timişoara vrea să reabiliteze Fântâna cu Peşti din centrul oraşului. Cât de veche este

  1. Nicolae Robu si nesimtitii din conducerea Colterm ar fii indicat sa demisioneze chiar astazi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*